Bureau Romme
met Bezieling Richting geven

Bureau Romme

Bureau Romme´s kijk op de wereld

Handelen vanuit wie je wezenlijk bent en te bieden hebt, geeft volgens Moniek Romme de meeste voldoening en plezier in werk en leven. Bureau Romme wil bijdragen aan bewustwording van unieke talenten en kwaliteiten (potentieel) en persoonlijke drijfveren (betekenisvol en zingevend). Door jezelf steeds beter te leren kennen, kun je bewuster kiezen hoe je met jezelf, anderen en omgevingssituaties omgaat. Verantwoordelijkheid, openheid en samenwerking nemen daardoor toe.

Missie Bureau Romme

Bureau Romme wil mensen hun unieke talenten, kwaliteiten en zingeving laten (her)ontdekken en leren inzetten. Hierdoor kunnen mensen vanuit hun authenticiteit bewuste keuzes maken en met bezieling leven en werken of hun loopbaan vormgeven.

Achtergrond Moniek Romme

Loopbaanbegeleider en coach Moniek Romme studeerde fysiotherapie en arbeidshygiëne. Rond haar 27ste kwamen er steeds meer levens en werkvragen bij haar naar boven die om een antwoord vroegen. Vragen als: Wie ben ik? Wat zijn mijn talenten? En wat kom ik doen? Waarin wil ik van betekenis zijn? Na het volgen van onder meer een loopbaantraject startte ze in 1995 als projectcoördinator en loopbaanbegeleider bij een trainingsadviesbureau. Zo rolde zij in het loopbaan- en coachingsvak.

Moniek Romme richtte Bureau Romme op in 1998. Met veel plezier begeleidde ze vanaf dat moment mensen naar ander werk. Aanvankelijk werkte ze vooral voor particulieren, gemeenten en uitkeringsinstanties als UWV. Omdat ze haar ervaring en kennis ook breder wilde inzetten in organisaties, startte ze in 2003 in het bedrijfsleven met het begeleiden en coachen van medewerkers en managers bij verzuim en effectief functioneren. Nog altijd schakelt zij gemakkelijk tussen allerlei niveaus in een organisatie, waardoor mensen van uiteenlopende achtergronden zich bij haar op hun gemak voelen.

De opleiding tot loopbaan- en mobiliteitsadviseur volgde zij bij Hoogendijk, aangevuld met trainingen en opleidingen op het gebied van coaching en persoonlijke ontwikkeling. Onder meer systemisch werk, NLP, focussen, ACT (Acceptance and Commitment Therapie) en Zielinzicht begeleiding. Moniek Romme stond aan de wieg van de oprichting van Loopbaancentrum Thebe, waar zij als loopbaancoach mee verbonden is. Zij heeft een brede ervaring op het gebied van mobiliteits- en functioneringsvragen, loopbaanontwikkeling, duurzame inzetbaarheid en verzuimmanagement.

Kwaliteit Bureau Romme

Bureau Romme is sinds 2009 als Register Loopbaanprofessional gecertificeerd en aangesloten bij Noloc, beroepsvereniging van loopbaanprofessionals. Bureau Romme hanteert de gedragscodes van Noloc

Werken vanuit je persoonlijke kracht